Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 49.00€

Light μπουγάτσα με κίτρινη κολοκύθα
Η κολοκύθα είναι ενα από τα δώρα του φθινοπώρου γιατί ειναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά όπως β-καροτένιο το οποίο έχει ισχυρή αντιοξειδωτική δράση όπως διάφορες χρόνιες παθήσεις, από πρόωρη γήρανση και από διάφορες μορφές καρκίνου. Περιέχει μέταλλα που είναι απαραίτητα για την ρύθμιση της αρτηιριακής πίεσης και ακόμα, για το ανοσοποιητικό μας : Ασβέστιο, Σίδηρο, Ψευδάργυρο, Χαλκό, Μαγγάνιο και Φώσφορο.
Mια ενδιαφέρουσα φθινοπωρινή παραλλαγή της αγαπημένης μας μπουγάτσας, με λιγότερα λιπαρά και ζάχαρη και χωρίς λακτόζη, όπου η γαλατένια γέμιση αντικαθίσταται από μια ζεστή, γήινη κρέμα κίτρινης κολοκύθας.
Λιώνoυμε στο μπλέντερ 700 γρ. κίτρινη κολοκύθα, βρασμένη και στραγγισμένη, και την ανακατεύουμε με 1/3 φλ. σιμιγδάλι χοντρό. Αφήνουμε το μείγμα για 1 ώρα, να φουσκώσει. Ύστερα ρίχνουμε 1/2 φλ. στέβια, 2 αβγά ελαφρώς χτυπημένα, 2 βανίλιες και ξύσμα από 1 λεμόνι και ανακατεύουμε.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Στη συνέχεια τοποθετούμε 1 φύλλο σφολιάτας σε ένα βουτυρωμένο ταψί 25 x 30 εκ. και το πιέζουμε καλά, ώστε να καλύψει τόσο τον πάτο όσο και τα τοιχώματα. Με πινέλο βουτυρώνουμε τη ζύμη και απλώνουμε πάνω της τη γέμιση. Καλύπτουμε με άλλο 1 φύλλο σφολιάτας, χαράζουμε την επιφάνεια σε λωρίδες και γυρίζουμε τις άκρες προς τα μέσα. Ψήνουμε την μπουγάτσα για περίπου 45 λεπτά ή μέχρι να γίνει. Τη βγάζουμε από τον φούρνο, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα και σερβίρουμε.
Σικαλία Αννα Διατροφολόγος
https://www.instagram.com/a_diet.gr/