5 tips για να προστατέψετε τα παιδιά από το κρυολόγημα

Δημοσιεύθηκε από: Aggeliki Giannopoulou Κατηγορία: Γονείς και παιδί On:

5 tips για να προστατέψετε τα παιδιά από το κρυολόγημα

O χειμώνας αποτελεί πάντα μια αγχωτική εποχή του χρόνου, ειδικά για τους γονείς. Τα παιδιά είναι πολύ πιθανό να κολλήσουν κάποια ασθένεια στο σχολείο, από τους φίλους, ή οποιαδήποτε άλλο δημόσιο χώρο. Σήμερα, θα αναφερθούμε σε πέντε tips για να σας βοηθήσουν να κρατήσετε τα παιδιά σας μακριά από ασθένειες.

Κρατήστε τα ενυδατωμένα…

Η ενυδάτωση είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να κρατήσετε την άμυνα του οργανισμού ισχυρή. Προσφέρετε ποτά, όπως χυμό πορτοκαλιού, ο οποίος είναι γεμάτος με βιταμίνη C, που μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη του κρυολογήματος. Ειδικά στην περίπτωση που δε μπορούν να πιουν πόσιμο νερό, οι χυμοί αποτελούν πάντα μια καλή εναλλακτική λύση ενυδάτωσης του οργανισμού.

Υγιεινή διατροφή κατα προτίμηση με βιολογικά προϊόντα…

Η διατροφή είναι πάντα σημαντική, και μάλιστα υπάρχουν πολλά τρόφιμα που είναι ιδανικά για την πρόληψη των κρυολογημάτων. Προσθέστε επιπλέον μερίδες σε κάθε γεύμα, αποτελούμενες από φρούτα και λαχανικά κατά προτίμηση βιολογικά, ώστε να εξασφαλίσετε ότι τα παιδιά σας παίρνουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά ώστε να μπορέσει ο οργανισμός να αντισταθεί του κρυολογήματος.

Δώστε τους επιπλέον βιταμίνες…

Οι βιταμίνες είναι ιδιαίτερα ευεργετικές κατά τη διάρκεια της ψυχρής περιόδου. Ψευδάργυρος, βιταμίνη C, βιταμίνη Ε και ένα συμπλήρωμα βιταμινών σχεδιασμένα για παιδιά, μπορούν να κρατήσουν τα παιδιά όσο το δυνατόν υγιέστερα.

Συχνό πλύσιμο χεριών…

Το πλύσιμο των χεριών είναι απαραίτητο όπλο στη μάχη της πρόληψης του κοινού κρυολογήματος. Μάθετε στα παιδιά σας να πλένουν τα χέρια τους κάθε φορά που χρησιμοποιούν την τουαλέτα, πριν από το φαγητό, και μετά το παιχνίδι με τους φίλους τους.

Χρησιμοποιήστε απολυμαντικά προϊόντα…

Το απολυμαντικό χεριών αποτελεί θαυματουργό όπλο κατά του κρυολογήματος όταν δεν υπάρχει η δυνατότητα πλυσίματος των χεριών. Ένα μπουκαλάκι υγρού, gel ή φακελάκια με υγρά μαντιλάκια, δεν πρέπει ποτέ να λείπει από το σακίδιο των παιδιών.

Πηγή: organiclife.gr


Σχόλια

Αφήστε το σχόλιο σας